bezienswaardigheden

Toeristische informatie.

Voor algemene informatie over de prachtige streek van de Lubéron verwijzen we graag door naar www.luberoncoeurdeprovence.com


Hieronder vind je enkele bezienswaardigheden terug dewelke nuttig kunnen zijn tijdens jullie verblijf in de Lubéron

Restaurants


Café de la Poste (alleen ’s middags)

Rue de la République, 84220 Goult

Tel :+33 4 90 72 23 23


Bar restaurant de Lumières

Hameau de Lumières, 84220 Goult 

Tel : 04 90 72 22 71


Restaurant Gustave (vleesresto)

47 Allee des Micocouliers, 84660 Coustellet

Tel : 0490 74 19 24


Bistrot des Roques

rue des Roques, 84220 Saint-Pantaléon

Tel: +33 9 72 87 67 94


€€

Le Garage

99 Rue de Lumières, 84220 Goult

Tel : +33 4 32 50 29 32


Le Cinq

5 Place Albert Roure, 84560 Ménerbes

Tel: +33 4 90 72 31 84


Le Carillon

Avenue du Luberon, 84220 Goult

Tel :+33 4 90 72 15 09


Auberge de Lagnes

Rue de la République, 84800 Lagnes

Tel:+33 4 90 20 38 30


€€€

La terrasse

Rue de la République, 84220 Goult

Tel:+33 4 90 72 20 20


Le Bartavelle

Rue du Cheval Blanc, 84220 Goult

Tel:+33 4 90 72 33 72


Auberge des Carrières

36 Av. du château, 84300 Taillades

Tel:+33 4 32 50 19 97


La Coquillade

Domaine de la Coquillade, 84400 Gargas

Tel:+33 4 90 74 71 71


Le Fournil

5 Place Carnot, 84480 Bonnieux

Tel:+33 4 90 75 83 62


ONZE LOCATIE

Markten in de omgevingMaandag :     Bedoin (!), Cavaillon, Lauris, St. Didier


Dinsdag :       Avignon, Gordes (!), Vaison-la-Romaine (!),

                      Lacoste, St. Saturnin les Apt


Woensdag :    Sault (!), Gargas, Coustellet (’s avonds),

                       Malaucene (!)

Donderdag :    Isle sur la Sorgue (!), Rousillon (!), Goult


Vrijdag :          Lourmarin (!), Pertuis, Bonnieux, Carpentras (!)


Zaterdag :       Apt (!), Oppède le Vieux, St.Cécile les Vignes


Zondag :         Isle sur la Sorgue (!), Coustellet (!), Maubec,

                       Villars


Dorpen,

      het bezoeken meer dan waard !


***    Goult, Ménerbes, Roussillon, Gordes, Bonnieux,

        Lourmarin, Saignon, Vaison la Romaine, St.Rémy de Provence,

        Fontaine-de-Vaucluse


**     Lacoste, Venasque, St-Saturnin les Apt, Joucas, Sault,   

        Bédoin, Oppède
Steden


< 1 u. :        Avignon, Isle sur la Sorgue, Apt,  Aix en Provence,   

                   Marseille


1 u. – 2 u. : St Tropez, St Raphael, Ste Maxime, Nice


Zeker bezoeken !

Les Gorges de la Nesque

Les Dentelles de Montmirail

Le Mont Ventoux

Onze favoriete wijnhuizen

Chemin de la Verrière

84220 Goult

tél.: 04.90.72.20.88


openingsuren:

ma tot za: 09u00 - 12u00 en 14u00 - 18u00

in juli en augustus tot 19u00

gesloten op zondag en feestdagen


Domaine des Cancellades

Route de Lacoste

84560 Ménerbes

Tél : 06.80.91.07.87


400 chemin des Peirelles

84560 Ménerbes

Tél : 04 90 72 54 23

Fax : 04 90 72 54 24

contact@domainedemarie.com


1620 Route d'Avignon - 84440 Robion

Tél. : +33.6.08.92.87.71

reservation@domainedespeyre.com


Wandelen in de Lubéron


Ontdek onze wandelroutes door lavendelvelden, wijngaarden, olijfboomgaarden of okergebieden in het zuiden van Frankrijk, waar u geniet van de Provençaalse zon. In de Provence maakt u kennis met een prachtige natuurlijke omgeving, die ideaal is om tijdens uw vakantie een wandeling te maken met het gezin of uw geliefde.


Klik hier voor mooie, uitgestippelde wandelroutes.


Fietsen in de Lubéron


Maak een fietstocht door de Provence tijdens uw vakantie met het gezin of met vrienden. Ontdek de Luberon of maak een tocht over de Mont Ventoux: in de Provence vindt u veel afgebakende circuits en fietsroutes. Op de fiets kunt u optimaal genieten van uw vakantie in Zuid-Frankrijk, van het mooie landschap en het prachtige weer.


Klik hier voor mooie, uitgestippelde fietsroutes.Top 10 bezienswaardigheden in de Provence


1. De oude haven van Marseille


Als tweede grootste stad van Frankrijk, is Marseille alles behalve wat je ervan zou verwachten. De stad is groot, levendig en soms zelfs een beetje ruw. Maar een bezoek aan de oude haven laat je de zachte, beeldschone kant van de stad zien. In de buurt van de Vieux Port vind je gezellige markjes vol lokale producten, zoals verse vis dat rechtstreeks van de boten komt. In de buurt rond de haven vind je smalle straatjes en knusse steegjes met kleine authentieke winkeltjes. Voor het grotere shoppingswerk ga je best naar Rue St-Feereol. Op restaurant? Probeer dan zeker eens de bouillabaisse, een traditioneel vispotje met verschillende soorten vis, schaaldieren en groenten. Op smaak gebracht met look, basilicum en een hele boel kruiden. Lekker!

2. Palais des Papes en Pont d'Avignon


Eén van de mooiste steden in de Provence, is zonder twijfel Avignon. Het bruist van kunst en architectuur, heeft een hoge dosis aan gezelligheid en een rijke geschiedenis. In juli waan je je in het grootste openluchtcircus, met straatmuzikanten en -kunstenaars verspreid over heel de stad. Het Palais des Papes, oftewel het paleis van de paus, was het huis van een heleboel pausen in de veertiende eeuw. Het is trouwens het grootste gotische paleis ter wereld.


3. Paarden en flamingo's spotten


De bleke landschappen van de Camargue staan in contrast met de felgekleurde landschappen van de Provence. Desalniettemin is het absoluut een niet te missen streek. De moerassen, zoutvlaktes en rijstvelden van het beschermde gebied zijn het thuis voor wilde witte paarden, zwarte stieren, roze flamingo’s en wel 500 soorten trekvogels. Let wel op, want de moerassen trekken vooral ‘s avonds veel muggen aan.


4. De marktjes op Isle sur la Sorgue


Als "antieke hoofdstad van Frankrijk", staat Isle sur la Sorgue bekend om haar grootste vlooienmarkt van het land. Met kraampjes vol verse walnoten, olijven, karren vol kaas, en Franse baguettes, is het één van de meest geliefde markten in Frankrijk. Het dorpje bestaat uit een wirwar aan kanalen en de kleine antieke winkeltjes aan het water zijn verbonden door gezellige bruggetjes. Een beetje zoals Venetië of Amsterdam, maar dan Frans en dus beter!


5. Geniet van de lavendelgeur


De uitgestrekte lavendeltapijten zijn een lust voor het oog, hier in Dignes. De stad viert jaarlijks de oogst van de geurige paarse planten tijdens een vijfdaags festival in het eerste weekend van augustus. Elke woensdag- en zaterdagochtend kun je naar een grote Provençaalse markt, midden in de stad. Een tweetal kilometer verderop vind je Dignes les Bains, genoemd naar de zogenaamde geneeskrachtige warmwaterbronnen die hier liggen. Baad jezelf in de modder en het zeewier of geniet van een lavendelbad aan het Etablissement Thermal van de thermische bronnen. Train des Pignes. Reis vanuit Nice naar Dignes met de beroemde Train des Pignes. De trein spoort door de meest adembenemende berglandschappen van de Provence.


6. Overwin de Mont Ventoux


De Mont Ventoux of ook wel reus van de Provence genoemd, is erg geliefd bij de wielerliefhebbers. Deze 1912 meter hoge berg moet je zeker te voet of met de fiets ontdekken wanneer je in deze streek verblijft. De Mont-Ventoux is door UNESCO benoemd tot biosfeerreservaat. Je gaat hier dus zeker de nodige flora en fauna in een prachtige natuurlijke omgeving kunnen bewonderen.


7. Een dagje strand in Cassis


Cassis was vroeger een klein vissersdorpje, gebouwd uit de ruïnes van de 18e eeuw. En ook al is het niet zo bekend als het befaamde St. Tropez, Cassis is absoluut nét zo charmant. Met haar wijde witte stranden is het perfect voor een dagje zonnen.


8. Dwars door de Gorges du Verdon


Gorges du Verdon staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Europa. Met een diepte van 250 tot 750 meter en slechts een breedte van 8 tot 90 meter, is het de diepste kloof van ons continent. Door de ravijn stroomt een vreemd helder groen water, dat heel indrukwekkend is om te zien. Een afrader voor mensen met claustrofobie, maar een ware ontdekking voor al de rest. Rij vervolgens naar het middeleeuws stadje Moustiers Sainte-Marie, via lange afgelegen wegen. De plaats laat je wanen in een volledig andere tijd, alsof je mijlen verwijderd bent van de 21ste eeuw.

9. Romeinse ruïnes in Saint-Remy-de-Provence


Zo'n twintig kilometer onder Avignon vind je Saint-Remy-de-Provence, een klein en rustig maar typisch Zuid-Frans dorpje met een overvloed aan geschiedenis.Van Gogh woonde hier toen hij behandeld werd voor zijn psychiatrische problemen. Nog vroeger behoorde het dorp toe aan de Romeinen, waardoor je er nu een hoop ruïnes kan vinden. Op woensdag kun je er naar de markt op het dorpsplein, waar je lokale verse producten kan kopen. Heerlijk!


10. Het oude stenen dorp Les Baux


Net naast Saint-Remy-de-Provence vind je hoog op een 245 meter hoge berg een stenen dorpje, Les Baux. Het adembenemende dorp werd reeds in 6000 voor Christus bewoond en was het huis van de meest machtige mannen in de middeleeuwen. Vanaf het dorp kijk je uit op uitgestrekte olijfvelden en wijngaarden. Een absolute aanrader als je door de Provence trekt.Copyright @ All Rights Reserved